Skip to content

Objectiu: preparar examen d’anglès amb validesa internacional

preparar examen de inglés

Moltes vegades tenim dubtes importants a l’hora de preparar un examen d’anglès. Sovint no tenim clar quin títol és el més fàcil, quina tindrà més validesa internacional o quina és l’estructura de l’examen.

En aquest petit article, volem resoldre alguns d’aquests dubtes per així realitzar cursos d’idiomes adreçats a obtenir un títol que s’adapti a les necessitats de cada persona.Así que si estàs buscant treure’t un títol per acreditar el teu nivell d’anglès, segueix llegint!

 

Exàmens d’anglès amb validesa internacional

En l’actualitat hi ha diversos títols amb validesa internacional. Entre ells, destaquen alguns d’organitzacions angleses o nord-americans que resulten molt coneguts i valorats al nostre país ia l’estranger.

Actualment, destaquen el TOEFL (Test d’Anglès com a Llengua Estrangera), el TOEIC (Test d’Anglès per a la Comunicació Internacional), l’IELTS (Sistema de Test per a l’Anglès com a Llengua Internacional) i també els arxiconeguts exàmens de Cambridge. A excepció de l’IELTS i el TOEFL (que només puntuen a partir d’un nivell B1), la resta d’exàmens generen una qualificació que permet encasellar a l’candidat a nivells que van des de A1 fins a C2.

 

Què examen d’anglès és millor preparar?

A l’hora d’escollir un títol o un altre es poden tenir en compte alguns factors. Per exemple, si el títol d’anglès es necessita per anar a un determinat país, serà millor que l’examen escollit hagi estat originari d’aquest país o la valoració que tingui allà. Així, en el cas del Regne Unit es valora més el Cambridge o el IELTS, que és anglès britànic. Mentrestant, als Estats Units valoren més l’opció de l’TOEFL.

D’altra banda, també es pot tenir en compte el format de l’examen i les proves que hi ha a cada un. És a dir, la forma de la qual s’avaluen el writing, el listening, el speaking o el reading. Cada persona pot tenir millors habilitats en un tipus d’exercici que en un altre i d’això pot dependre el seu èxit. A més, alguns exàmens es realitzen en ordinador en lloc de en paper, de manera que si es vol descartar aquesta opció també caldrà valorar-ho.

 

Preparar un examen d’anglès per augmentar l’ocupabilitat

De cara a obtenir una feina, hi ha determinats títols que resulten més cridaners per a les empreses. Així, en el cas que es vagi a treballar a Espanya, tots els esmentats reben prou prestigi, i en especial els exàmens de Cambridge. Aquests a més ofereixen la versatilitat de ser una bona referència no només a nivell espanyol, sinó també per treballar internacionalment.

 

Anglès per a la universitat

Amb el nou sistema educatiu, els estudiants necessiten de al menys 1 B1 per accedir a un grau universitari. I una bona alternativa a les universitats espanyoles és optar per títols d’aquesta llengua com el PET de Cambridge. Perquè encara que aquest B1 es pot obtenir durant els estudis, disposar d’un títol que acrediti aquest nivell facilitarà la feina. I a més podrà servir-nos per al moment de fer el salt a el món laboral.

Així mateix, també són necessaris per a acudir a realitzar una estada Erasmus. Els títols comentats anteriorment serien vàlids per acreditar el nivell sol·licitat, i els cursos d’idiomes per obtenir el títol són molt recomanables.

 

Preparar un examen d’anglès en una escola d’idiomes

En conclusió, per preparar un examen el millor és consultar amb una escola d’idiomes. Aquestes poden oferir una gran quantitat d’informació pel que fa a l’examen i als títols més idonis en cada cas. I ens donaran una preparació adequada i que asseguri que podem obtenir la titulació que volem.

En l’English Language Institute de Granollers som especialistes en idiomes a Granollers. I comptem amb àmplia experiència en la preparació d’exàmens internacionals. Així que si estàs pensant en afrontar una d’aquestes proves, no ho dubtis més. Truca’ns!

 

Back To Top