Skip to content

Idiomes per entrenar el teu cervell

idiomes per entrenar el teu cervell

Saps quan d’útil poden ser els idiomes per entrenar el teu cervell? Doncs t’ho expliquem!

Moltes persones van a una escola d’idiomes per realitzar diferents cursos que els permeten aprendre un segon o tercer idioma. Els beneficis que solen buscar són comunicar-se amb altres persones, viatjar a altres països o aprendre una cultura. No obstant això, els avantatges dels cursos d’idiomes van més enllà i també tenen importants beneficis per al cervell.

Des de la nostra escola d’idiomes a Granollers volem explicar quins són aquests beneficis i per què són importants per al cervell. A continuació, detallem alguns dels més importants perquè es pugui veure quina és la importància que té sobre la salut mental conèixer diversos idiomes.

 

Els cursos d’idiomes per entrenar el teu cervell

El primer dels beneficis és la millora de la capacitat cognitiva. És a dir, de la intel·ligència de les persones. En el cervell hi ha una zona dedicada a l’aprenentatge de llengües. I a l’aprendre una segona està comprovat que aquesta zona i l’hipocamp es desenvolupen més. A més, el curiós és que aquest creixement no depèn de l’edat a la qual es comenci a estudiar aquest idioma.

Destacarem també que, en relació amb aquest aspecte, les connexions neuronals augmenten en nombre. El resultat més directe d’aquest fet és que aconseguim que la nostra memòria millori, el que es veu afavorit per l’estudi d’una segona o tercera llengua.

 

Aprendre idiomes, un exercici per a la ment

En segon lloc, destaquem que l’aprenentatge d’idiomes també serveix com a exercici per al cervell. Si es pretén mantenir la salut d’aquest cal exercitar-lo, i el coneixement d’una nova llengua és una de les millors formes de fer-ho. Atès que està relacionat, això porta al fet que en les persones amb tendència a la demència pugui endarrerir aquest procés. Una cosa similar al que succeeix en els pacients amb Alzheimer, que poden arribar a aconseguir que aquest procés es retardi en cas d’haver exercitat el cervell de diferents maneres, com ara aprenent idiomes.

Un altre dels avantatges que ens agrada destacar és que aprendre un nou idioma millora la capacitat de concentració. Memoritzar el vocabulari i comprendre les estructures gramaticals ens suposa una gran concentració a l’hora de llegir, escoltar, parlar i escriure.

Finalment, hem de destacar la millora tan notable que es produeix en relació amb l’agilitat mental. A el conèixer dos idiomes, les persones tenen un cervell més moldejable i flexible. La implicació més directa que té això és que poden adaptar-se a les situacions de forma més ràpida i eficaç. Els idiomes, especialment com més diferents són, mostren diverses perspectives que ajuden a millorar en la presa de decisions i en l’agilitat amb què escollim què fer en cada cas.

 

Aprendre idiomes a Granollers és senzill

En definitiva, una escola d’idiomes no només serveix perquè les persones puguem comunicar-nos en un segon llenguatge. Els beneficis sobre el nostre cervell són enormement positius i ens faran mantenir la salut a nivell mental durant més temps. Per tant, són cada vegada més les persones que busquen aquest aprenentatge per aconseguir mantenir el seu cervell el més jove possible.

En l’English Language Institute de Granollers podràs mantenir el teu agilitat mental amb els nostres cursos. Així que ja saps què fer si vols mantenir el teu cervell en forma. Posa’t en contacte amb nosaltres per saber tot el que podem oferir-te!

 

Back To Top