Skip to content

Consells per treure el màxim profit als cursos d’idiomes online

Vols esprémer al màxim el teu temps? Avui al blog d’ELI us donem alguns consells per aprofitar millor els cursos d’idiomes online.

Els cursos d’idiomes online són una bona oportunitat per adquirir coneixements teòrics i pràctics d’una manera tan ràpida com fiable i rendible. Estalviem temps sense acudir a les classes presencials amb els professors, el que no vol dir que no anem a rebre els ensenyaments. Moltes d’elles són impartides també pels professors que coneixen el mitjà de la formació online.

A més, ara que les classes presencials estan clausurades fins al final de l’confinament, és l’opció que queda per seguir aprenent. I moltes escoles i centres de formació s’estan pujant a el carro.

Aprendre idiomes i familiaritzar-nos amb els conceptes més avançats de la informàtica són dos suggeriments típiques per a aquesta classe de cursos. Però perquè aquests tinguin èxit cal tenir en compte una sèrie de recomanacions com les que, a continuació, presentem.

Consells per aprofitar els cursos d’idiomes online

En les següents línies aportem algunes indicacions que val la pena aplicar a l’hora d’encarar els nostres cursos d’idiomes per Internet.

  • La formació online requereix disciplina

Les facilitats que proporciona han de ser aprofitades mitjançant una certa planificació de l’estudi. En aquest tipus d’aprenentatges no n’hi ha prou amb preparar-se el dia d’abans. Es porta a terme una espècie d’avaluació contínua. Hem de fixar-nos horaris per estudiar i seguir-los de forma seriosa.

  • Aprendre idiomes per Internet requereix una bona plataforma

Tinguem en compte que estudiar en aquestes condicions requereix comptar amb una connexió, que no es talli. Per seguir les classes d’una manera àgil, necessitem un servei d’internet que ens permeti navegar amb la major rapidesa. Altrament, podríem frustrar-amb les incidències.

Sigui mitjançant una aula virtual o classes en línia, és essencial que la connexió sigui bona. Perquè sinó, perdrem el fil fàcilment.

  • Aprendre anglès online es fa més senzill acompanyat

Si, per exemple, volem aprendre anglès online, resultarà més profitós fer-ho amb la cooperació d’altres alumnes que també estiguin apuntats als cursos a distància. D’aquesta manera, en el cas d’aules virtuals, podem participar en els fòrums d’opinió que s’organitzin al voltant de les assignatures. Això ens servirà per contrastar opinions interessants sobre com aconseguir un bon exercici i podrem confrontar i assentar coneixements.

A més, compartir espai amb més persones ens ajuda a motivar-nos i no sentir-nos sols, encara que sigui digitalment.

En el cas de les classes virtuals, és més senzill perquè ja tenim la dinàmica d’una classe. Però també és important mantenir la motivació i mantenir contacte amb altres companys pot ajudar.

  • La importància de consultar els professors

Arrossegar dubtes no resulta gens convenient en els cursos a distància, pel que aconsellem no demorar a l’hora de consultar els professors les que es tinguin, en els formats i horaris que disposin a aquest efecte. I en una classe virtual, com en una presencial. Encara que potser no serveixi de gaire aixecar la mà, i hauràs de buscar altres formes de demanar la paraula.

  • Preparem un bon ambient d’estudi

Com dedicarem llargues hores a l’seguiment dels cursos des d’un espai de la nostra casa, val la pena que siguem capaços de condicionar d’una manera òptima. En aquest sentit, busquem la major de les comoditats i evitem qualsevol classe de pertorbació, com sorolls i trucades de mòbil, mentre durin les classes virtuals.

  • Complementem les classes virtuals

Les classes en línia no acaben amb el seu timing setmanal, sinó que la seva preparació segueix mitjançant la preparació dels materials que ens demanin per encarar les següents. A més, són compatibles amb altres activitats que ens proporcionen més solvència intel·lectual.

  • Organitzem els descansos

Si volem reprendre aquestes classes amb una forta motivació, hem d’intercalar descansos reparadors entre elles. Però sense passar-se!

Aprèn gràcies a cursos d’idiomes online

En definitiva, els cursos d’idiomes online resulten molt rendibles a l’hora d’aprendre amb eficàcia, però hem de afrontar-los amb una gran formalitat. Perquè estar apuntat a un curs no vol dir que anem a aprendre. Igual que si no anem a gimnàs ni seguim unes pautes d’exercici, no ens posarem en forma.

Així que si vols aprofitar per seguir-te formant durant aquests dies, segueix els nostres consells. I no dubtis escriure’ns si podem ajudar-te!

Back To Top