Skip to content

Aprendre idiomes a la tercera edat està ple de beneficis

idiomas en la tercera edad

Segur que has escoltat que mai s’aprèn com quan som petits. No obstant això, avui us parlem dels beneficis d’aprendre idiomes a la tercera edat.

Encara que hi ha una creença molt estesa que la millor època per aprendre un idioma és la infància, la veritat és que qualsevol moment de la vida és l’idoni per a assistir a cursos d’idiomes si ens proposem iniciar-nos en el seu estudi. Per què no començar a aprendre anglès o qualsevol altra llengua després de la jubilació?

Lluny ja de les ocupacions laborals i altres compromisos que mantenien la nostra agenda ocupada, disposem de més temps lliure que mai per iniciar-nos en el desenvolupament d’una nova activitat que porta aparellada una sèrie d’avantatges. A més, ens ofereix l’opció de mantenir-nos ocupats, tenint uns horaris i nous hàbits que donaran lloc a una interessant rutina.

No hi ha una edat per aprendre idiomes o un altre tipus de coneixements. Cal desterrar falsos mites. Es pot continuar fent-ho durant tota la vida i amb els mateixos resultats que a qualsevol altra edat.

Però, què aconseguim aprenent noves llengües en la tercera edat?

Beneficis per a la salut d’aprendre idiomes a la tercera edat

Els experts asseguren que l’aprenentatge d’un idioma comporta nombrosos beneficis per a la gent gran. A continuació, enumerem alguns dels més destacats.

1. Mantenir la ment activa

Estudiar ens conserva la ment activa i contribueix a un desenvolupament cognitiu equiparable als exercicis d’entrenament de cervell. A més, disminueix les possibilitats d’aparició de malalties com l’Alzheimer.

2. Enfortir la memòria

Estudiar és la millor manera de que millorem i mantinguem la nostra memòria en perfecte estat.

3. Atorga més rapidesa cognitiva

Desenvoluparem la nostra rapidesa cognitiva com a conseqüència directa d’aquesta mena de gimnàstica mental que proporcionem al nostre cervell. Els científics apunten a una major connexió entre neurones com a resultat de l’aprenentatge. Haver de assimilar nous conceptes estimula el cervell i permet que no es marceixi.

Beneficis per a la salut psicològica dels idiomes en la tercera edat

També, des del punt de vista de la salut psicosocial, hi ha diversos avantatges.

  • Ajuda a socialitzar

És l’excusa perfecta per sortir de casa i tenir més vida social. Acudir a classes a l’escola d’idiomes permet conèixer gent nova. És l’oportunitat ideal per establir noves amistats en el centre a què s’assisteixi, però també fora d’ell. Preparar treballs en grup, fer els deures o estudiar per a un examen són moments que faciliten entaular relacions amb altres persones.

  • Permet estar ocupat

Les persones dediquem multitud d’hores setmanals a la nostra professió. Quan ens jubilem, cal realitzar activitats o tenir aficions en el nostre temps lliure. Això és una cosa molt important, ja que ens farà sentir-nos més útils.

  • Ofereix una excusa per viatjar a l’estranger

Ara que les obligacions han disminuït considerablement, la tercera edat és el moment escollit per moltes persones per viatjar. Aprendre un nou idioma pot ser l’excusa perfecta per visitar el país en el qual pugui practicar-se.

Aprèn idiomes a la tercera edat

En conclusió, realitzar cursos d’idiomes a la tercera edat es tradueix en un gran nombre de beneficis que convé tenir en compte. Si a més de mantenir el cervell sa i exercitat, s’aconsegueix una major socialització, segur que val la pena fer la prova per incorporar un nova llengua a la llista dels que ja dominem.

Així que no t’ho pensis més. En l’English Language Institute de Granollers t’oferim una àmplia varietat de cursos perquè puguis iniciar-te en una nova llengua o reprendre aquesta que ja saps però no controles de el tot. Truca’ns!

 

Back To Top