Skip to content

Article especial Sant Jordi

 

“No hi ha ningú a qui no li agradi llegir”. Aquesta afirmació pot semblar una exageració, però reflexionem-hi una mica. La veritat és que hi ha una lectura per a tothom, des de novel·les apassionants passant per llibres de no-ficció que ens ensenyen sobre el món que ens envolta, i no podem oblidar els còmics!. Llegir és una porta a la imaginació, una finestra cap al coneixement i una oportunitat per connectar-nos amb altres persones, cultures i mons.

 

I és que llegir ja des de ben petits és realment positiu per innombrables raons. En primer lloc, la lectura estimula el desenvolupament del cervell, millora el vocabulari i potencia les habilitats cognitives. A més, llegir contes i històries en la infància fomenta la creativitat i l’empatia, ajudant els nens i les nenes a comprendre millor el món que els envolta i les emocions dels altres.

Però els beneficis de la lectura es manifesten a totes les edats. Per als adults, llegir és una forma de relaxació o evasió, una manera de conèixer universos nous i d’entendre millor els propis sentiments i pensaments. Estudis també han demostrat que les persones que llegeixen regularment tenen una millor salut mental i un major benestar emocional.

I si ja parlem de llegir en un altre idioma els beneficis són múltiples, especialment pels estudiants perquè:

  •  Millora del vocabulari: Llegir en anglès, per exemple, exposa els estudiants a una àmplia gamma de paraules i frases que potser no trobarien en el seu material d’estudi habitual. Aquesta exposició constant al nou vocabulari ajuda a ampliar i enriquir el seu repertori lingüístic.

 

  • Millora de la comprensió lectora: Llegir en anglès permet als estudiants practicar la seva comprensió lectora en un context real. Han de comprendre el significat de les paraules i frases en el seu context, el que provoca una millora en la seva habilitat per a entendre textos escrits en anglès.

 

  • Aprenentatge de la gramàtica: A través de la lectura, els estudiants poden exposar-se a la gramàtica en acció. Poden observar com es construeixen les frases i com s’utilitzen els diferents temps verbals i estructures gramaticals en situacions reals.

 

  • Familiaritat amb la cultura: Llegir a autors anglesos també ofereix als estudiants una finestra a la cultura angloparlant. Poden aprendre sobre les tradicions, costums i valors de les comunitats de parla anglesa mentre gaudeixen de la lectura.

 

  • 5. Preparació per a situacions reals: En la vida real, els estudiants d’anglès hauran de llegir documents, correus electrònics, articles de revista i altres materials en anglès. Llegir en anglès els proporciona l’exposició i la pràctica necessàries per a afrontar aquestes situacions amb confiança.

 

En resum, llegir en anglès no només és una forma efectiva d’ampliar el coneixement de l’idioma, sinó també una manera divertida i enriquidora de connectar-se amb la cultura i la literatura angloparlant.  Per aquest motiu, encoratgem durant els nostres cursos a llegir en aquest idioma ja que ajuda als nostres estudiants a millorar les seves habilitats lingüístiques de manera significativa.

 

El món literari està ple de curiositats fascinants. Sabíeu que el gènere més llegit al món és la novel·la romàntica? O coneixeu el llistat de llibres més llegits en els últims temps en anglès? Molts els tenim a la nostra petita biblioteca a English Language Institute, us sonen?:

1. “Harry Potter and the Deathly Hallows” (Harry Potter i les reliquies de la Mort) de J.K. Rowling.

2. “The Hunger Games” (Els Jocs de la Fam) de Suzanne Collins.

3. “The Girl on the Train” (La noia del tren) de Paula Hawkins.

4. “Becoming” (Convertint-me) de Michelle Obama.

5. The Fault in Our Stars” (Bajo la misma estrella) de John Green.

Aquesta selecció de llibres representa només una petita mostra dels èxits de vendes més rellevants en anglès durant els últims 10 anys, però com dèiem al principi del blog, heu de trobar el vostre gènere, el vostre llibre!

Finalment afegir que aquest article neix amb motiu de la celebració a Catalunya del Dia de Sant Jordi. Com sabeu, aquesta festa, que es celebra el 23 d’abril, és una jornada dedicada a l’amor, la cultura i, sobretot, als llibres. Els carrers es converteixen en un mar de roses i llibres, on la gent surt a passejar i a regalar roses als seus éssers estimats i llibres a aquells a qui volen sorprendre amb una bona lectura..

Així que, si us regalen un llibre per Sant Jordi i el teniu entre les vostres mans, recordeu tots els beneficis que hem mencionat en aquest blog i deixeu-vos endur per la màgia de les paraules.

Que tingueu una bona diada de Sant Jordi!

 

Back To Top