salta al Contingut Principal

LA NECESSITAT D’APRENDRE UN IDIOMA

[:es]

En el món actual resulta imprescindible conèixer una segona o inclús una tercera llengua estrangera, ja que cada dia ens entra més informació en diversos idiomes, i més encara si ets estudiant, que moltes vegades els llibres que necessites consultar no estan ni estaran mai traduïts al teu idioma.

El més aconsellable és aprendre des de ben petit, quan tot el que tenim al voltant ens crea curiositat i som autèntiques esponges. Intentar conviure amb els idiomes que estem aprenent en el nostre dia a dia resulta motivador, enriquidor i amb constància s’aconsegueix un bon domini d’aquests idiomes. Mai és tard per aprendre res. En el cas d’un idioma podem dir que mai és prou d’hora o tard, depèn de cadascú. Només s’han de tenir les ganes i/o a vegades la necessitat.

L’aprenentatge d’una llengua permet enriquir la vida, conèixer altres cultures, obrir la ment, a més de proporcionar uns coneixements que en la vida laboral ens faran guanyar punts, enfront d’altres persones que els hi manquin. S’obren les portes al món, a visitar altres països, sense tenir aquella estranya sensació de ser un peix fora de l’aigua, no saber ni demanar el menjar quan tens gana… bé aquella sensació que més d’una vegada algú de nosaltres ha tingut quan ha viatjat a un país on no coneixia la parla.

Aprendre una llengua no ha de ser vist com un fet forçat. Les classes d’avui en dia ja no són asseure’s davant el mestre i repetir com un lloro les llargues llistes de verbs o fer tot d’exercicis mecànics i repetitius. L’idioma s’aprèn dia a dia posant en pràctica els coneixements que anem aprenent d’una manera natural i amena. No només es tracta d’obtenir un certificat i fins aquí hem arribat, en ser un medi pel qual obtenir la teva titulació de grau (que últimament és el maldecap de molts estudiants universitaris), sinó de gaudir d’aquest idioma après i que suposi un repte personal de fins on un pot arribar. De comunicar-te amb el món que t’envolta i més enllà. El límit te’l marques tu mateix.

[:]
Tornar A Dalt